ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΦΙΣΑ 18ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για το δημιουργικό της αφίσας του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

«Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» Χειμερινό Ηλιοστάσιο

«Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού»
Χειμερινό Ηλιοστάσιο
Προβλήτα Α΄, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου να γιορτάσουν δημιουργικά το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο»!
Μετά τη Φθινοπωρινή Ισημερία (23-25/09/15) και την προβολή της ταινίας Ellis (22/11/15), αλλά και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους τρεις πολιτιστικούς φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α΄, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνουν αυτή τη φορά, με αφορμή το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», τα ακόλουθα:

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΜΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ

ΤΟ ΦΚΘ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠ’ ΤΟ "EURIMAGES"
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "LAB PROJECT"

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει πως επιλέχθηκε απ΄ το Eurimages, για να απονέμει στο τμήμα "Εργασίες σε Πρόοδο" της Αγοράς ένα νέο βραβείο που θα χρηματοδοτεί παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα έως και 50.000 ευρώ. Το νέο βραβείο, με τίτλο "Λαμπ Πρότζιεκτ Εγουορντ", έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.