ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 4 & 5 Μαρτίου 2016, Ολύμπιον

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών διοργανώνει το αφιέρωμα «Δικαιοσύνη και Κινηματογράφος» την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378400). Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν, μεταξύ άλλων, και οι ταινίες Πέτρινα χρόνια του Παντελή Βούλγαρη και Ζ του Κώστα Γαβρά. Οι δύο διακεκριμένοι σκηνοθέτες θα δώσουν το παρών στο Ολύμπιον, ανάμεσα σε άλλους ομιλητές, για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις που θα πλαισιώσουν τις προβολές.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα 11-20 Μαρτίου 2016 - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Συναρπαστικές όψεις της σύγχρονης πραγματικότητας αναδεικνύονται μέσα από τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Κοινωνία και πολιτική, ανθρώπινα δικαιώματα και προσφυγικό, μνήμες από το παρελθόν, πορτρέτα ανθρώπων με ξεχωριστές ιστορίες ζωής, τέχνες, περιβαλλοντικά ζητήματα, εμπνέουν μεταξύ άλλων τους έλληνες δημιουργούς, συνθέτοντας ένα τολμηρό μωσαϊκό ιστοριών που αξίζει να καταγραφούν. Συνολικά 72 ελληνικά ντοκιμαντέρ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα όσο και στο ελληνικό πανόραμα, θα προβληθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ 18ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ 18ου ΦΝΘ
ΤΟΥ κ. ΠΑΛΟΓΛΟΥ


ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ
 (ΑΡΓ. ΔΑΓΚΊΛΑΣ)
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αφίσα δεν είναι καλή, και χωρίς να κατανοούμε γιατί; αναγνωρίζουμε το Φεστιβάλ μας διεθνές, γράφοντάς το στα αρλουμποφράγκικα!