ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΝΕΟ "ΔΣ" ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα νέα λαμόγια...

Μ
ετά την τοποθέτηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Δημήτρης Εϊπίδης, καλωσορίζει τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σμαραγδή και τα μέλη κα Βικτωρία Γεωργουβέλα, κ. Γιωργανδρέα Ζάννο, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, κ. Σπύρο Πέγκα και κ. Φίλιο Στάγκο.«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Η επιλογή των προσώπων, μου εμπνέει εμπιστοσύνη και δημιουργεί προσδοκίες για την περαιτέρω εξέλιξη ενός διεθνώς καταξιωμένου θεσμού, ο οποίος οφείλει όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να ενδυναμώσει τη θέση του σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν τα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο και με ικανοποιεί το γεγονός ότι πλέον, θα το μοιράζομαι μαζί τους. Τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι συνοδοιπόρος στη συνέχιση του έργου της εξυγίανσης του οργανισμού τον οποίον παρέλαβα πριν από 14 μήνες με χρέος 6,5 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, ότι έχει μειωθεί στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται και η αναμενόμενη επιχορήγηση του ΥΠΠΟΤ για το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο. Καλωσορίζω λοιπόν τους νέους συμβούλους και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους», σημειώνει ο κ. Εϊπίδης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη του σπουδαίου δημιουργού Μιχάλη Κακογιάννη, καθιερώνοντας το βραβείο Μιχάλη Κακογιάννη, που θα απονέμεται σε ελληνική ταινία.

Το βραβείο αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στο σκηνοθέτη που άνοιξε το δρόμο για την ελληνική κινηματογραφία στο διεθνές στερέωμα, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές δημιουργών και άφησε πίσω του ένα έργο ανεκτίμητο.Οι δεσμοί του Μιχάλη Κακογιάννη, τόσο με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όσο και με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μετρούν δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων, ο σκηνοθέτης στήριξε το θεσμό, τόσο μέσα από την προβολή του έργου του, όσο και με τη διαρκή και ξεχωριστή παρουσία του.Ευχή και θέληση του φεστιβάλ είναι, αυτό το βραβείο να αποτελέσει κίνητρο για τους έλληνες δημιουργούς, βοηθώντας ουσιαστικά την κινηματογραφική τους διαδρομή και το κοινό να αγκαλιάσει το έργο τους με την ίδια θέρμη που αγκάλιασε το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: