ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΙΝΙ - INPUT" 10 - 13 ΑΠΡΙΛΊΟΥ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης Τ/Ο 100, το Δίκτυο Επιμορφωτικών Ινστιτούτων θΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ, το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης και η "INPUT" (Iντερνάσιοναλ Πάμπλικ Τελεβίζιον) συνδιοργανώνουν φέτος για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο "ΜΙΝΙ-INPUT", φέρνοντας σε επαφή το κοινό της πόλης με τις καλύτερες στιγμές του "INPUT" 2012 του Σίδνεϋ.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Απριλίου 2013 (Τετάρτη 10 έως Παρασκευή 12 Απριλίου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης και Σάββατο 13 Απριλίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης).
Με αφετηρία το σκεπτικό ότι η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να είναι μια υπηρεσία για το κοινό και ότι η ελεύθερη πρόσβαση σε τηλεοπτικές εκπομπές ανήκει στα δικαιώματα του ανθρώπου, εδώ και 35 χρόνια η  "INPUT" υπηρετεί τον παραπάνω σκοπό και διοργανώνει κάθε χρόνο τον Μάιο, σε διαφορετική χώρα πάντα, ένα διεθνές συνέδριο.
Στόχος του 
"INPUT" είναι να στηρίξει την ιδέα ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να τολμά και να ανανεώνεται. Το  "INPUT" λειτουργεί ως ένα ετήσιο ραντεβού όπου οι επαγγελματίες του χώρου ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες και συζητούν για τις τάσεις της τηλεοπτικής βιομηχανίας. Καθώς δεν μπορούν όλοι οι συντελεστές να συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριο του INPUT, κάθε χρόνο οργανώνονται σε περισσότερες από 30 χώρες μικρότερα συνέδρια, τα Mini-Input. Στο δεύτερο "ΜΙΝΙ - INPUT" της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν ειδικοί από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, και φυσικά την Ελλάδα. Με βάση τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, επιλέχθηκαν για να προβληθούν και να συζητηθούν τηλεοπτικά προγράμματα όλων των κατηγοριών από όλο τον κόσμο: ντοκιμαντέρ, ερευνητικά ρεπορτάζ, τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας και Ρεάλιτι.
Με στόχο την εδραίωση του  "INPUT" στην Ελλάδα, θα παρουσιαστεί και φέτος μια επιλογή ποιοτικών ελληνικών παραγωγών, ενώ θα δοθεί στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να συζητήσουν με τους δημιουργούς. Όπως και πέρυσι, το "ΜΙΝΙ - INPUT" θα κλείσει με μία συζήτηση με θέμα το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης στην κρίση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα δημόσια δίκτυα τοπικού και περιφερειακού χαρακτήρα.

Η γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

Περισσότερες πληροφορίες στο info@thessaloniki.goethe.org
Ακολουθεί επισυναπτόμενο το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: