ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΝΑΡΞΗ...

Συνωστισμός λαού σήμερα -συγγνώμην, δημοσιογράφων- στην συνέντευξη τύπου του “ΦΝΘ” στον “Ζάννα” του Ολύμπιον, κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό σημάδι για την πόλη μας, αφού στη Θεσσαλονίκη τα μόνα που πάνε καλά τελικώς, είναι τα φεστιβάλ της (κινηματογράφου)!
“Μεγάλη” απουσία στην Τράπεζα, στην Ομήγυρη της Συνεντεύξεως Τύπου, ο Πρώτος Σκοπιανός μεθύστακας της Πόλεως, κάποιοι προσπάθησαν να μας τον παρουσιάσουν σαν μεγάλη ή μεγίστη απώλεια, δεν παρευρέθηκε, με ή χωρίς αυτόν τον ξεμωραμένο αλκοολικό, τον Σκοπιανό μεθύστακα, το επαναλαμβάνουμε, η συνέντευξη έγινε, και ο δημιουργός του "ΦΝΘ", η ψυχή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Εϊπίδης, παρουσίασε το πρόγραμμα 2013, το οποίο ως ένα σημείο, εξέπληξε κι εμάς με τον πλούτο του και τις δραστηριότητές του!
 

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε ΟΛΟΥΣ λοιπόν, τους αναγνώστες μας “ΦΝΘ 2013”, το 3ο καλύτερο Φεστιβάλ της Ευρώπης, σε κάθε κινηματογραφόφιλο, κλέψτε λίγο από τον χρόνο σας, και δείτε κάποιες ταινίες οι οποίες θα σας καθηλώσουν, και, ενδεχομένως, θα σας... τρομάξουν, με το τι μπορεί, πραγματικά, να συμβαίνει στον πλανήτη γη, πέρα από τις σκατόφατσες των πολιτικών που μονοπωλούν τις ειδήσεις μας, από τα βοθροκάναλα κυρίως των Αθηνών, εμείς το καλύπτουμε για πάνω από 10 χρόνια (το φεστιβάλ γιορτάζει φέτος τα 15χρονά του), και, θεών της Ελλάδος συμφωνούντων, και οικονομικής καταστάσεως δικής μας, ή και άλλων επικουρουμένης, σας επιφυλάσσουμε μία έκπληξη σ' αυτό (το ΦΝΘ), τα αμέσως επόμενα χρόνια!

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 24 Μαρτίου 2013, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, καθώς και παράλληλες δράσεις- ανοιχτές συζητήσεις, ομιλίες, masterclass, έκθεση - το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.
Φέτος, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής και γιορτάζει πανηγυρικά την τέχνη του ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας το επετειακό αφιέρωμα «15 χρόνια Φεστιβάλ. Μια συναρπαστική διαδρομή», με ταινίες που χαρακτήρισαν το θεσμό από τη γέννησή του έως σήμερα. Επίσης, η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στον χιλιανό ντοκιμαντερίστα Πατρίσιο Γκουσμάν, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως, ο οποίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να μοιραστεί τις ταινίες του με το κοινό.
Ας ρίξουμε μια ματιά στα highlights του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα:
 


ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Μια αισιόδοξη ταινία γεμάτη ρυθμό θα ανοίξει την αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Πρώτη θέση της Μπες Κάργκμαν μας ξεναγεί στον εντυπωσιακό κόσμο του επαγγελματικού μπαλέτου, όπου πίσω από τη θεαματική όψη κρύβεται ο σκληρός αγώνας για την τελειότητα. Το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια παρασκηνιακή ματιά στην καθημερινότητα έξι νέων χαρισματικών χορευτών που προετοιμάζονται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς χορού στον κόσμο. Μέσα από τα πορτρέτα τους, η σκηνοθέτιδα καταρρίπτει τα στερεότυπα του μπαλέτου, αναδεικνύοντας ένα γοητευτικό μωσαϊκό πολιτισμών και χαρακτήρων, βιωμάτων και αισθήσεων, σε μια ταινία – ύμνο στην ανθρώπινη ψυχή. 


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:
ΑΦΙΕΡΩΜΑ «15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»
Στην 15η επετειακή διοργάνωση θα θυμηθούμε ντοκιμαντέρ που αγαπήθηκαν και εντυπώθηκαν στη μνήμη. Ντοκιμαντέρ που διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα του φεστιβάλ, καθορίζοντας την εξέλιξη και την πορεία του μέσα στο χρόνο. Ντοκιμαντέρ δημοφιλή και πολυσυζητημένα, τα οποία κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού χάρη σε ένα ελκυστικό συνδυασμό ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.


 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΤΡΙΣΙΟ ΓΚΟΥΣΜΑΝ
Ο Πατρίσιο Γκουσμάν έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην τέχνη του ντοκιμαντέρ υπογράφοντας έργα που ξεπερνούν το χρόνο και τον τόπο. Στην καρδιά των ιστορικών συγκυριών, ο σκηνοθέτης ανακαλύπτει και ξεδιπλώνει το ταλέντο του, καταγράφοντας με το φακό του γεγονότα που διαμόρφωσαν μια νέα ανθρώπινη πραγματικότητα. Το αφιέρωμα συνοδεύεται και από μια δίγλωσση έκδοση για το έργο του κινηματογραφιστή.

  
ΤΜΗΜΑΤΑ:
 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στηρίζει ενεργά τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, βοηθά τους έλληνες ντοκιμαντερίστες να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης και ενισχύει με όποιο τρόπο μπορεί την παρουσία τους στην διεθνή αγορά. Κάθε χρόνο και πιο δυναμική, η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 15ο ΦΝΘ, με 58 ελληνικές ταινίες οι οποίες αποτυπώνουν με τόλμη μια πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων.
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία σε ελληνικά ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής (που έχουν ολοκληρωθεί 18 μήνες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ) και για τα οποία θα κατατεθεί σχετική αίτηση, να προβληθούν σε ένα από τα τμήματά του. Η επιλογή των ελληνικών ταινιών και η κατάταξή τους στα αντίστοιχα τμήματα γίνεται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ο οποίος υποβοηθείται από τριμελή Γνωμοδοτική Eπιτροπή.
Στο πλαίσιο αυτό, στα Τμήματα του Προγράμματος μαζί με ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, επιλέγονται όπως κάθε χρόνο να προβληθούν ελληνικά ντοκιμαντέρ που δεν έχουν πραγματοποιήσει πριν από τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ δημόσια προβολή στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους κατατάσσονται σε διαφορετικά τμήματα: Στα Τμήματα του Επίσημου Προγράμματος και στο Ελληνικό Πανόραμα.
 


ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία, συστάθηκε με σκοπό να ρίξει φως στην βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία θα απονείμει για έβδομη χρονιά ένα ειδικό βραβείο στην καλύτερη ταινία του τμήματος. Η επιτροπή που αναλαμβάνει φέτος αυτό το έργο απαρτίζεται από τους Ειρήνη Τσολάκη (Αντιπρόεδρος Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας), Κατερίνα Καλογερά (Ταμίας Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας), Μάρω Σαββοπούλου (υπεύθυνη Τύπου & Προβολής Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας) και Μαριάννα Λεονταρίδου (κριτικός κινηματογράφου-Μέλος Διεθνούς Αμνηστίας). 


ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ που αποτυπώνουν τις τραγικές επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον και το αντίτιμο που «πληρώνει» η ανθρωπότητα, συγκλονίζουν και ευαισθητοποιούν τον θεατή επάνω σε ένα ζήτημα που επιτάσσει άμεση δράση και αφορά στην ίδια μας την επιβίωση. Στο πλαίσιο του τμήματος «Κοινωνία και Περιβάλλον» έχει καθιερωθεί ένα βραβείο το οποίο απονέμει επιτροπή της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, στην καλύτερη ταινία της ενότητας. Φέτος την επιτροπή WWF Ελλάς απαρτίζουν οι Γιώργος Βελλίδης (υπεύθυνος Επικοινωνίας WWF Ελλάς), Ιάσων Κάντας (υπεύθυνος Τύπου WWF Ελλάς) και Κωνσταντίνος Λιαρίκος (υπεύθυνος Περιβαλλοντικών προγραμμάτων WWF Ελλάς).
Κι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τον βασικό κορμό του προγράμματος του Φεστιβάλ συνθέτουν, επίσης, οι καθιερωμένες ενότητες «Όψεις του κόσμου», «Καταγραφή της Μνήμης», «Πορτρέτα-Ανθρώπινες Διαδρομές», «Μικρές Αφηγήσεις», ενώ από φέτος η ενότητα «Μουσική» μετονομάζεται σε «Μουσική και Χορός» και περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ που εστιάζουν και στις δυο αυτές μορφές τέχνης.
 


ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ – MASTERCLASS EDN
«
Από τη Μάχη της Χιλής στην Ευρώπη της κρίσης: Λάθη, διδάγματα και ελπίδες»
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, 10.30-13.00, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
Το έργο του Πατρίσιο Γκουσμάν, στο οποίο πραγματοποιεί αφιέρωμα φέτος το 15ο ΦΝΘ, είναι συνυφασμένο με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα στη Χιλή από τις αρχές του 1970 και μετά. Με αφετηρία τις ταινίες του σκηνοθέτη που επικεντρώνονται στην εμπειρία της διακυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε και στις συνέπειες της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ στη Χιλή, η ανοιχτή συζήτηση έχει ως στόχο να διερευνήσει το τι μπορεί να διδαχθεί σήμερα η Ευρώπη, και ειδικότερα η Ελλάδα, από τη Λατινική Αμερική του χθες και του σήμερα.
Συμμετέχουν στο πάνελ: ο ντοκιμαντερίστας Πατρίσιο Γκουσμάν, ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Γιώργος Αυγερόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Γιάννης Σταυρακάκης και ο μεξικανός δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός Φερνάντο Μορένο.
Συντονισμός: Δημήτρης Κερκινός
«Πρόσβαση στη ζωή»
Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, 14:30-16:30, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Με αφορμή την ταινία Φωτιά στο αίμα, η οποία προβάλλεται στο 15ο ΦΝΘ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα την πρόσβαση στα γενόσημα φάρμακα και το πώς τόσο οι φαρμακευτικές εταιρείες όσο και οι κυβερνήσεις της Δύσης την εμποδίζουν συνειδητά. Αν και το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε αναπτυσσόμενες χώρες, η επικαιρότητα του θέματος για την Ελλάδα είναι σαφής, καθώς στα χρόνια της κρίσης οι περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να επιδείξουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.
Συμμετέχουν στο πάνελ: ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντίλαν Μόαν Γκρέι, ο γιατρός και υπεύθυνος προγραμμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, Απόστολος Βεΐζης και ο καθηγητής υγιεινής, κοινωνικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Αλέξης Μπένος.
Συντονισμός: Έλενα Χρηστοπούλου
Masterclass του EDN
 


«Ανατομία της Πράξης του φόνου»
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, 17:00-18:30, Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

 Στο πλαίσιο του Docs in Thessaloniki Pitching Forum 2013 του 15ου ΦΝΘ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN διοργανώνουν masterclass με θέμα «Ανατομία της Πράξης του φόνου», με την παραγωγό Σίγκνε Μπίργκε Σέρενσεν και την αντιπρόσωπο πωλήσεων Φιλίπα Kοβάρσκι. Με άξονα το ντοκιμαντέρ
Η πράξη του φόνου / The Act of Killing των Τζόσουα Όπενχαϊμερ, Κριστίν Σιν και ανώνυμου σκηνοθέτη, το οποίο προβάλλεται στο 15ο ΦΝΘ, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την παραγωγό και τη διανομέα της ταινίας και να μάθουν πώς εργάστηκαν στα διάφορα στάδια της δημιουργίας της. Στο εργαστήριο, οι εισηγήτριες θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους από την ταινία Η πράξη του φόνου, συζητώντας μεταξύ άλλων θέματα όπως η λήψη σωστών αποφάσεων στην προετοιμασία μιας διεθνούς συμπαραγωγής, ο σχεδιασμός ενός ρεαλιστικού πλαισίου παραγωγής χωρίς συμβιβασμούς στο καλλιτεχνικό σκέλος και η προώθηση και κυκλοφορία της ταινίας στη διεθνή αγορά.
 


ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ
Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 την καθιερωμένη Ημέρα Γαλλοφωνίας, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Γαλλοφωνίας εντάσσεται η προβολή της ταινίας Πάολο ο καπνοδοχοκαθαριστής / Paolo Chimney Sweep του Μπρινό Σουϊνάρ / Bruno Chouinard (η ταινία περιλαμβάνεται στην ενότητα «Πορτρέτα-Ανθρώπινες Διαδρομές» του 15ου ΦΝΘ).
ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΝΤΑΣ
Το 15ο ΦΝΘ συνεχίζει και φέτος - από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου 2013 - το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα «Κουβεντιάζοντας», ένα φόρουμ επικοινωνίας και συζήτησης, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό να γνωριστούν σε προσωπικό επίπεδο, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. To «Κουβεντιάζοντας» θα διεξάγεται 16.00 – 17.30, στην αίθουσα Excelsior, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Palace και οι συζητήσεις θα γίνονται στα αγγλικά.
 


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 101»
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 15ου ΦΝΘ, πραγματοποιείται η έκθεση φωτογραφίας «Θεσσαλονίκη 101» από τις 16 έως τις 24 Μαρτίου 2013 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι). Πρόκειται για μια διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και της Καναδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Η έκθεση «Θεσσαλονίκη 101» περιλαμβάνει έργα από 14 συμμετέχοντες, τα οποία προέκυψαν από το ομότιτλο εργαστήρι δημιουργικής φωτογραφίας για νέους, που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2013 μέσω διαδικτύου με καθηγητή τον Ιρανοκαναδό φωτογράφο Μπάμπακ Σαλαρί. 

 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
H Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, ένας σημαντικός θεσμός που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 ως μία πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διευρύνει τις δραστηριότητές της και με χαρά ανακοινώνει την ίδρυση της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βιβλιοθήκης στην Ελλάδα, η οποία θα εγκαινιαστεί στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Η Κινηματογραφική Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί στο χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου / Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α, Λιμάνι). 


ΑΓΟΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Η Αγορά Ντοκιμαντέρ / Doc Market του 15ου ΦΝΘ πραγματοποιείται από 17 έως 23 Μαρτίου 2013, καθημερινά 10:00-20:00, στο ξενoδοχείο Electra Palace (αίθουσα Bυζάντιον). Φέτος, η Αγορά συγκεντρώνει ρεκόρ συμμετοχών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς σε αυτή λαμβάνουν μέρος πάνω από 520 ντοκιμαντέρ, ενώ οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που θα την επισκεφτούν ξεπερνούν τους 55. Ειδικότερα, την Αγορά Ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσουν αγοραστές από
55 κανάλια και εταιρείες, ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι των Films Transit (Καναδάς), Al Jazeera (Μεγάλη Βρετανία), DR (Δανία), ZDF (Γερμανία), ARTE (Γαλλία), Canal+ (Γαλλία), ITVS (ΗΠΑ), YLE (Φινλανδία), POV (ΗΠΑ), HBO Europe (Ουγγαρία), TVE (Ισπανία), KCETLink (ΗΠΑ), TG4 (Ιρλανδία), κ.ά.
Φέτος, η Αγορά Ντοκιμαντέρ διοργανώνει μια νέα δράση, παρέχοντας συμβουλές σε έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και παραγωγούς όσον αφορά στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 μέχρι το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 11.00-13.00 (εκτός από Παρασκευή 22/3/2013 στις 15.00-17.00) η Ελένη Χανδρινού, σύμβουλος Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, θα πραγματοποιεί συναντήσεις one to one με σκηνοθέτες και παραγωγούς, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις προοπτικές χρηματοδότησης, τα δημόσια προγράμματα, το MEDIA και πώς μπορεί ένας δημιουργός να επωφεληθεί από αυτά.

Καινοτομία Αγοράς - Πρακτικός οδηγός για ντοκιμαντερίστες20-22 Μαρτίου 2013, 17:30-18:00, Αίθουσα Excelsior του Electra Palace
Η Αγορά Ντοκιμαντέρ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του 15ου ΦΝΘ, την επιτυχημένη σειρά συζητήσεων «Market Talks», όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, θα δώσουν χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους έλληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες. Στις ημίωρες αυτές συζητήσεις, αγοραστές, παραγωγοί και διανομείς θα αναπτύξουν συγκεκριμένα θέματα, βασισμένοι στην προσωπική τους εμπειρία.

DOCS IN PROGRESS
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 15ου ΦΝΘ παρουσιάζει τα Docs in Progress, σε παρόμοια λογική με το τμήμα Works in Progress της Αγοράς του ΦΚΘ. Πρόκειται για 12 ταινίες από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά στους ειδικούς καλεσμένους της Αγοράς και παρουσιάζονται στους παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων (sales agents), διανομείς και εκπροσώπους φεστιβάλ που θα είναι παρόντες στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Φέτος, για πρώτη φορά στα Docs in Progress θα απονεμηθεί βραβείο σε υπηρεσίες post-production αξίας 15.000 ευρώ, από την εταιρεία Authorwave.

DOCS IN THESSALONIKI / PITCHING FORUM 2013
Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 (10:00-14:30) και Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 (10:00-12:30), αίθουσα «Παύλος Ζάννας» / ανοικτό στο κοινό
Ξεχωριστή θέση στη διοργάνωση έχει το Docs in Τhessaloniki / Pitching Forum 2013, το οποίο διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN, σε συνεργασία με το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΜEDIA. To ετήσιο αυτό «διεθνές ραντεβού» περιλαμβάνει συζητήσεις για την παραγωγή και pitching επιλεγμένων σχεδίων ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο, μέσω εντατικών εκπαιδευτικών συναντήσεων και ανοιχτών στο κοινό συναντήσεων pitching. Με αυτό τον τρόπο, δίνει την ευκαιρία στους έλληνες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν το έργο τους, σε τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.
 
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Το επιτυχημένο πρωτοποριακό εγχείρημα του Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση που εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια στο 13ο ΦΝΘ, συνεχίζεται να εφαρμόζεται και φέτος, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου. Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, το 15ο ΦΝΘ θα «ταξιδέψει» σε 5 πόλεις της Ελλάδας - Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο– καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, ΤΕΙ Κρήτης και Frederick University). Πιο συγκεκριμένα, θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε live streaming οι προβολές του Φεστιβάλ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ολύμπιον, από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στη ζώνη των 20.30, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ
TAINIA ΕΝΑΡΞΗΣ
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013
  • ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ/FIRST POSITION, Bess KARGMAN, USA, 2011, 94’
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΓΙΔΑ/EUROPE TRAP, Anna GIRALT GRIS, Spain, Greece, 2012, 45’
  • ΛΕΓΕ ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΥ/CALL ME KUCHU, Katherine FAIRFAX WRIGHT & Malika ZOUHALI WORRALL, USA, 2012, 87’
  • Η ΓΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ-ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΤΕΙΧΟΣ/ TOMORROW'S LAND - HOW WE DECIDED TO TEAR DOWN THE INVISIBLE WALL, Andrea MARIANI & Nicola ZAMBELLI, Italy, 2011, 78’
  • Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΓΙΟΣ/IL SANTO NERO/THE BLACK SAINT, Antonio BELLIA, Italy, 2012, 75’
  • Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ/THE DEFECTOR - ESCAPE FROM NORTH KOREA, Ann SHIN, Canada, North Korea, China, Thailand, 2012, 71’
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ/FORBIDDEN VOICES, Barbara MILLER, Switzerland, 2012, 92’
  • ΔΙΧΩΣ ΣΠΙΤΙ/DE ANDRE/NOWHERE HOME, Margreth OLIN, Norway, Sweden, 2012, 93’
  • ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ/ BACK TO THE SQUARE, Petr LOM, Norway, Canada, 2012, 83’
  • ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ/LAYLA LAVAN/WHITE NIGHT, Irit GAL, Israel, 2012, 48’
  • ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΑΒΙ/LA NAVE DOLCE/THE HUMAN CARGO, Daniele VICARI, Italy, 2012, 90’
  • ΚΑΜΙΑ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ/KVINNOFANGELSET/NO BURQAS BEHIND BARS, Nima SARVESTANI, Sweden, 2012, 75’
  • Η ΥΨΗΛΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ/THE HIGH PRICE OF GOLD, Ross DOMONEY, Democratic Republic of Congo, United Kingdom, 2012, 17’
  • ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ/BLUSH OF FRUIT, Jakeb ANHVU, Australia, 2012, 87’
  • ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ/IN THE SHADOW OF THE SUN, Harry FREELAND, United Kingdom, Tanzania, 2012, 84’
ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΘΕΑΤΕΣ/ESPECTADORES/SPECTATORS, Roger VILLARROYA, Spain, 2012, 15
  • ΓΚΡΙΟ/GRIOT, Volker GOETZE, Senegal, USA, Germany, 2012, 83’
  • ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ/THE CREATORS, Jacques DE VILLIERS & Laura GAMSE, South Africa, USA, 2012, 83’
  • Ο ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ/BLOOD BROTHER, Steve HOOVER, USA, 2012, 93’
  • Η ΜΠΕΛΑ ΒΙΣΤΑ/EL BELLA VISTA/THE BELLA VISTA, Alicia CANO, Uruguay, Germany, 2012, 73’
  • ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ/INZOZI NZIZA/SWEET DREAMS, Lisa FRUCHTMAN & Rob FRUCHTMAN, USA, 2012, 89
  • ΜΑΜΑ ΚΟΚΑ/MAMA COCA, Suzan SEKERCI, Colombia, Germany, 2012, 84’
  • ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ/POSLEDNATA LINEIKA NA SOFIA/SOFIA'S LAST AMBULANCE, Ilian METEV, Bulgaria, Croatia, Germany, 2012, 76’
  • ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/LE MUSEE ARCHEOLOGIQUE DE THESSALONIQUE/THE ARCHAEOLOGICAL MUSEUM OF THESSALONIKI, Xavier LEFEBVRE, France, 2012, 26
  • ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ/ADESPOTA, CHIENS SANS MAITRES AU COEUR D'ATHENES/ADESPOTA, STRAY DOGS IN THE HEART OF ATHENS, Ηλίας Χωραφάς, Ελλάδα, Γαλλία, 2013, 52’
  • ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ/A PLACE AT THE TABLE, Kristi JACOBSON & Lori SILVERBUSH, USA, 2012, 84
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΧΟΡΟΣ
  • DON'T STOP BELIEVIN': ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ JOURNEY/DON'T STOP BELIEVIN': EVERYMAN'S JOURNEY, Ramona S. DIAZ, USA, 2012, 105’
  • TURNING, Charles ATLAS & ANTONY, USA, Denmark, 2011, 78’
  • ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ/EL VIAJE DEL ACORDEON/THE ACCORDION'S VOYAGE, Andrew TUCKER & Rey SAGBINI, Colombia, Germany, 2013, 78’
  • Ο ΛΑΚΚΟΣ/EL FOSO/THE PIT, Ricardo ISCAR, Spain, 2012, 110’
  • ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΚ/KOVASIKAJUTTU/THE PUNK SYNDROME, J-P PASSI & Jukka KARKKAINEN, Finland, Norway, Sweden, 2012, 85’
  • Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΟ ΘΡΟΝΟ/THE MAN BEHIND THE THRONE, Kersti GRUNDITZ, Sweden, 2013, 58’
  • ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ: ΡΙΚ ΣΠΡΙΝΓΚΦΙΛΝΤ/AN AFFAIR OF THE HEART: RICK SPRINGFIELD, Sylvia CAMINER, USA, 2012, 93’
  • WELCOME TO THE SHOW (Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ)/WELCOME TO THE SHOW, Αλέξης Πόνσε & Κώστας Πλιάκος, Ελλάδα, 2013, 65’
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ/MUSIC VILLAGE, Ανδρέας Σιαδήμας, Ελλάδα, 2013, 71’
  • CAMINO MUSICAL: 9 ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΛΙΘΙΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ/CAMINO MUSICAL: 9 DIAS MUSICA GALEGA/CAMINO MUSICAL: 9 DAYS OF GALICIAN MUSIC, Ευηρούλα Δούρου, Ισπανία, Ελλάδα, 2012, 80’
  • ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ/DANCING CITIES, Roger GUAL, Spain, Sweden, United Kingdom, Italy, 2012, 60’
ΠΟΡΤΡΕΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
  • ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΝΔΟΡΕΣ/WHERE THE CONDORS FLY, Carlos KLEIN, Switzerland, Germany, Chile, 2012, 90’
  • ΣΑΓΡΑΔΑ- ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ/SAGRADA – EL MISTERI DE LA CREACIO/ SAGRADA – THE MYSTERY OF CREATION, Stefan HAUPT, Switzerland, 2012, 90’
  • ΠΑΟΛΟ Ο ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ/PAOLO RAMONEUR/PAOLO CHIMNEY SWEEP, Bruno CHOUINARD, Canada, 2012, 54’
  • ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ/BLOODY DAUGHTER, Stephanie ARGERICH, France, Switzerland, 2012, 94’
  • ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΜΑΣ ΣΑΝΚΑΡΑ/CAPITAINE THOMAS SANKARA/CAPTAIN THOMAS SANKARA, Christophe CUPELIN, Switzerland, 2012, 90’
  • ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ/ONE STEP AHEAD, Δημήτρης Αθυρίδης, Ελλάδα, Γερμανία, 2012, 126’
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ-ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΔΩΡΟ/DIMITRIS PAPADOULIS-THE MULTIPLE GIFT, Στέλα Αλισάνογλου, Ελλάδα, 2013, 67’
  • ΑΝΝΑ ΒΙΧ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ANNA WICH-PHOTOGRAPHER, Σταύρος Καπλανίδης, Ελλάδα, 2013, 62’
  • ΣΑΛΜΑ/SALMA, Kim LONGINOTTO, United Kingdom, India, 2013, 90’
  • ΤΣΒΕΤΑΝΚΑ/TZVETANKA, Youlian TABAKOV, Bulgaria, Sweden, 2012, 66’
  • ΟΤΑΝ ΠΕΡΠΑΤΩ/WHEN I WALK, Jason DA SILVA, USA, Canada, 2013, 88’
  • ΛΙΒ ΚΑΙ ΙΝΓΚΜΑΡ/LIV OG INGMAR/LIV & INGMAR, Dheeraj, AKOLKAR, Norway, 2012, 81’
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
  • Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ/ THE ACT OF KILLING, Christine CYNN & Joshua OPPENHEIMER, Denmark, 2012, 115’
  • ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ/ESTACION DE PEAJE/TOLL STATION, Luis GARCIA & Vicente PASCUAL, Spain, 2011, 58’
  • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ/LECCIONES PARA UNA GUERRA/LESSONS FOR A WAR, Juan Manuel SEPULVEDA, Mexico, 2012, 97’
  • ΑΝΤΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ/ADIEU ISTANBUL, Dieter SAUTER, Turkey, Germany, 2013, 90’
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ 14 - ΖΩΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ/CAMP 14 - TOTAL CONTROL ZONE, Marc WIESE, Germany, 2012, 104’
  • ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ/THE CHRONICLE OF AN EXTERMINATION, Χρύσα Τζελέπη & Άκης Κερσανίδης, Ελλάδα, 2013, 90’
  • ΝΕΟΝΑΖΙ: ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ/NEO-NAZI: THE HOLOCAUST OF MEMORY, Στέλιος Κούλογλου, Ελλάδα, 2013, 90’
  • ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ/A HERITAGE: IN DEEP AGONY, Κυριακή Μάλαμα, Ελλάδα, 2013, 33’
  • Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ/MY STOLEN REVOLUTION, Nahid PERSSON SARVESTANI, Sweden, Norway, United Kingdom, USA, 2013, 77’
ΜΙΚΡΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ
  • ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ/LAS FLORES DE MI FAMILIA/THE FLOWERS OF MY FAMILY, Juan Ignacio FERNANDEZ HOPPE, Uruguay, 2012, 75’
  • ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ/LES INVISIBLES/THE INVISIBLES, Sebastien LIFSHITZ, France, 2012, 110’
  • Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ/THE INVISIBLE WAR, Kirby DICK, USA, 2012, 97’
  • INTERSEXION, Grant LAHOOD, New Zealand, 2012, 68’
  • ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ/SOUKROMY VESMIR/PRIVATE UNIVERSE, Helena TRESTIKOVA, Czech Republic, 2012, 84’
  • ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΥΡΙΑΣ/MULBERRY CHILD, Susan MORGAN COOPER, USA, 2011, 85’
  • ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ/CHRONIQUE D'UNE MORT OUBLIEE/CHRONICLE OF A FORGOTTEN DEATH, Pierre MORATH, Switzerland, 2012, 62’
  • Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΟΥ/DER KAPITAN UND SEIN PIRAT/THE CAPTAIN AND HIS PIRATE, Andy WOLFF, Germany, Belgium, 2012, 76’
  • ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ/FIRST COMES LOVE, Nina DAVENPORT, USA, 2012, 105’
  • Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ/MANQANA, ROMELIC KVELAFERS GAAQROBS/THE MACHINE WHICH MAKES EVERYTHING DISAPPEAR, Tinatin GURCHIANI, Georgia, Germany, 2012, 97’
  • ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ/ERLESENE WELTEN/HUNGRY MINDS, Beatrix SCHWEHM, Germany, 2012, 87’
  • ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΙΤΣΕΝ/NACH WRIEZEN/BEYOND WRIEZEN, Daniel ABMA, Germany, 2012, 88’
  • BAD BOY - ΚΕΛΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/BAD BOY CELLULE HAUTE SECURITE/BAD BOY HIGH SECURITY CELL, Janusz MROZOWSKI, France, Poland, 2012, 78’
  • ΚΛΟΟΥΝ/CLOWNS, Philippe POUCHAIN & Yves RIOU, France, 2011, 80’
  • ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ/VERGISS MEIN NICHT/FORGET ME NOT, David SIEVEKING, Germany, 2012, 87’
  • ΜΕΡΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ/PARTES DE UNA FAMILIA/PARTS OF A FAMILY, Diego GUTIERREZ, Netherlands, Mexico, 2012, 83’
  • ΚΟΛΟΜΠΙΑΝΟΣ/COLOMBIANOS, Tora MARTENS, Sweden, Finland, 2012, 90’
  • ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ/EN MORS KAMP FOR ET NORMALT LIV/A NORMAL LIFE, Mikala KROGH, Denmark, 2012, 74’
  • ΛΕΥΚΟ ΜΑΥΡΟ ΑΓΟΡΙ/SORT HVID DRENG/WHITE BLACK BOY, Camilla MAGID, Denmark, 2012, 57’
  • Ο ΙΝΔΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ/MON DOCTEUR INDIEN/INDIAN SUMMER, Simon BROOK, France, 2012, 84’
  • ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΦΟΝΟΥ/ANATOMIE VAN EEN MOORD/ANATOMY OF A MURDER, Joop VAN WIKJ, Netherlands, 2012, 72’
  • ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ/WRONG TIME WRONG PLACE, John APPEL, Netherlands, 2012, 80’
  • ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ/THE IMMORTALS AT THE SOUTHERN POINT OF EUROPE, Γιώργος Μουστάκης & Νίκος Labot, Ελλάδα, Νορβηγία, 2013, 75’
  • ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ/THE CHILDREN NEXT DOOR, Doug BLOCK, USA, 2012, 33’
  • FOOD FOR LOVE, Μαριάννα Οικονόμου, Ελλάδα, 2013, 52’
  • ROUGHCUT, Ελιάνα Αμπραβανέλ, Ελλάδα, 2013, 60’
  • ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΟΥΡΚΑ/WHO WILL BE A GURKHA, Kesang TSETEN, Nepal, Norway, Finland, United Kingdom, 2012, 75’
  • ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ ΙΙ- ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ/SOUPCONS II/THE STAIRCASE II - THE LAST CHANCE, Jean-Xavier DE LESTRADE, France, 2012, 118’
  • THEY GLOW IN THE DARK, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Ελλάδα, 2013 68’
  • HIPPIE-HIPPIE MATALA! MATALA!, Γιώργος Βαρελάς, Ελλάδα, 2013, 75’
  • ΟΔΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ/VALENTINE ROAD, Marta CUNNINGHAM, USA, 2013, 89’
  • ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ/FIRE IN THE BLOOD, Dylan Mohan GRAY, India, United Kingdom, 2012, 84’
  • ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ/OUTLAWED IN PAKISTAN, Habiba NOSHEEN & Hilke SCHELLMANN, Pakistan, USA, 2013, 39’
  • Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ/THE IMPOSTER, Bart LAYTON, United Kingdom, Spain, USA, 2011, 91’
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ/ELEMENTAL, Emmanuel VAUGHAN LEE & Gayatri ROSHAN, USA, 2013, 93’
  • ΟΥΑΒΟΥΜΠΑ/WAVUMBA, Jeroen VAN VELZEN, Netherlands, 2012, 80’
  • FUCK FOR FOREST, Michal MARCZAK, Poland, Germany, 2012, 82’
  • ΝΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ/HIVER NOMADE/WINTER NOMADS, Manuel VON STURLER, Switzerland, 2012, 90’
  • Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ/MADARAM BALOUT/MY MOTHER OAK, Mahmoud RAHMANI, Iran, 2012, 52’
  • ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ/RECOLLECTIONS, Nathanael CARTON, Japan, 2012, 13’
  • ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ/A NOS TERRES/OUR LANDS, Aude VERBIGUIE, Belgium, 2012, 22’
  • ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ/VILLAGE AT THE END OF THE WORLD, Sarah GAVRON, United Kingdom, Denmark, 2012, 76’
  • ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΛΙ/MORE THAN HONEY, Markus IMHOOF, Germany, Austria, Switzerland, 2012, 90’
  • ΟΝΕΙΡΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ/CANNED DREAMS, Katja GAURILOFF, Finland, 2012, 78’
  • 24 ΚΟΥΒΑΔΕΣ, 7 ΠΟΝΤΙΚΙΑ, 18 ΧΡΟΝΙΑ/24 GALETI, 7 SOARECI, 18 ANI/24 BUCKETS, 7 MICE, 18 YEARS, Marius IACOB, Romania, 2012, 30’
  • ΣΤΟ ΛΥΚΟ/TO THE WOLF, Χριστίνα Κουτσοσπύρου & Aran Hughes, Ελλάδα, Γαλλία, 2012, 74’
  • ΤΣΑΡ...ΤΟ ΝΗΣΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ/MODDHIKHANE CHAR/CHAR... THE NO-MAN'S ISLAND, Sourav SARANGI, India, Japan, Italy, Denmark, Norway, 2012, 88’
  • ΣΤΑΧΤΗ/ASKA/ASH, Herbert SVEINBJORNSSON, Iceland, 2013, 94’
  • ΣΚΑΠΕΤΑ/SKAPETA, Μένιος Καραγιάννης, Ελλάδα, 2012, 70’
  • LITTLE LAND, Νίκος Νταγιαντάς, Ελλάδα, Γαλλία, 2013, 52’
  • ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ/FALLEN CITY, Zhao QI, China, 2012, 90’
  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ/EKSPEDITIONEN TIL VERDENS ENDE/THE EXPEDITION TO THE END OF THE WORLD, Daniel DENCIK, Denmark, Sweden, 2013, 90’
  • ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΟ/MORGHANEH/THE FORGET-ME-NOT EGG, Mohammad Reza FARZAD, Iran, 2012, 28’
DOCS FOR KIDS

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»
  • ANIMATED... ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ «ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ»/ ANIMATED... PHILOSOPHERS ‘’AUGUSTINE’’, Γιώργος Χατζηβασιλείου, Ελλάδα, 2013, 25’
  • 5 ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ / 5 FORTAELLINGER OM EN FAR / 5 PICTURES OF A FATHER, Nadia Josephine EL SAID, Denmark, 2010, 21’
  • ΓΙΟΝΑΤΑΝ/JONATHAN, Sarah SANDRING, Germany, 2011, 74’
  • ΗΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΖΙΝ/GELUIDEN VOOR MAZIN/SOUNDS FOR MAZIN, Ingrid KAMERLING, Netherlands, 2012, 19’
  • ΤΟ ΚΡΥΣΦΗΓΕΤΟ/ACHTER DE TOREN/THE HIDEOUT, Astrid BUSSINK, Netherlands, 2012, 15’
  • ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΤΥΛ/ IN STIJL DANSEN/DANCING WITH STYLE, Xander DE BOER, Netherlands, 2012, 17’
«ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ»
Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ παραγωγής EBU (2010-2011) για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, με την υποστήριξη της ΕΡΤ. 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ «15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»
  • ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ/GRAY MATTER, Joe BERLINGER, USA, 2004, 59’
  • ΜΩΡΑ «MADE IN INDIA» /BEBES MADE IN INDIA/BABIES MADE IN INDIA, Philippe LEVASSEUR & Stephanie LEBRUN, India, 2009, 52’
  • ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ/THE MONASTERY, Pernille Rose GRONKJEAR, Denmark, 2006, 84’
  • Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΗΛΑΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΣΕ/DIE GESCHICHTE VOM WEINENDEN KAMEL/THE STORY OF THE WEEPING CAMEL, Byambasuren DAVAA & Luigi FALORNI, Germany, Mongolia, 2003, 87’
  • Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ/LUCKY PEOPLE CENTER INTERNATIONAL, Erik PAUSER & Johan SODERBERG, Sweden, 1998, 78’
  • ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΙ/SHE'S A BOY I KNEW, Gwen HAWORTH, Canada, 2007, 70’
  • ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΓΚΑΕΑ /GAEA GIRLS, Kim LONGINOTTO & Jano WILLIAMS, United Kingdom, 2000, 106’
  • 18 ΚΙΛΑ ΑΓΑΠΗ/39 POUNDS OF LOVE, Dani MENKIN, Israel, USA, 2005, 74’
  • ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ! /¡VIVAN LAS ANTIPODAS!, Victor KOSSAKOVSKY, Germany, Netherlands, Argentina, Chile, 2011, 104’
  • ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΞΟΥ/THE LOVERS FROM AXOS, Νίκος Λυγγούρης, Ελλάδα, Γερμανία, 2007, 80’
  • DOCVILLE: ΛΑΣΚΑΡΕΩΣ 99 ΑΘΗΝΑ/DOCVILLE: LASKAREOS 99, ATHENS, Κατερίνα Πατρώνη, Ελλάδα, 2011, 47’
  • ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ/ KINIARZE Z KALKUTY/BATTU'S BIOSCOPE, Andrzej FIDYK, Poland, Germany, France, 1998, 59’
  • ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ/REGRET TO INFORM , Barbara SONNEBORN, USA, 1998, 72’
  • ΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ/ONE LUCKY ELEPHANT, Lisa LEEMAN, USA, 2010, 82’
  • ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΧΡΥΣΑΦΙ/HERBSTGOLD/AUTUMN GOLD, Jan TENHAVEN, Germany, Austria, 2010, 94’
  • ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ/SMILING IN A WAR ZONE - AND THE ART OF FLYING IN KABUL, Magnus BEJMAR & Simone AABERG KAERN, Denmark, Sweden, Germany, Finland, 2005, 77’
  • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ/THE CORPORATION, Jennifer ABBOTT & Mark ACHBAR, Canada, 2003, 145’
  • ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ/WHICH WAY HOME, Rebecca CAMMISA,USA, 2009, 83’
  • Η ΛΑΒ ΚΑΙ Η ΝΤΑΪΑΝ/LOVE AND DIANE, Jennifer DWORKIN, France, USA, 2002, 155’
  • ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΡΗ 1 & 2/A LION IN THE HOUSE PARTS 1 & 2, Julia REICHERT & Steven BOGNAR, USA, 2006, 111’
  • ΑΣΩΤΟΙ ΓΙΟΙ/PRODIGAL SONS, Kimberly REED, USA, 2008, 86’
  • Η ΑΔΕΛΦΗ ΧΕΛΕΝ/SISTER HELEN, Rebecca CAMMISA & Rob FRUCHTMAN,USA, 2002, 88’
  • ΣΑΡΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΜΟΥ/MY FLESH AND BLOOD, Jonathan KARSH, USA, 2002, 85’
  • Ο ΠΡΕΣΒΗΣ/AMBASSADOREN/THE AMBASSADOR, Mads BRUGGER, Denmark, 2011, 93’
  • ΕΝΝΙΑ ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ/NINE GOOD TEETH, Alexander HALPERN, USA, 2002, 75’
  • SUGAR TOWN - ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ/SUGAR TOWN - THE BRIDEGROOMS, Κίμωνας Τσακίρης, Ελλάδα, 2006, 81’
  • ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ/THE GAME MUST GO ON, Άγγελη Ανδρικοπούλου & Αργύρης Τσεπελίκας, Ελλάδα, 2009, 81’
  • ΣΑΓΙΟΜΙ/SAYOME, Νίκος Νταγιαντάς, Ελλάδα, 2011, 56’
  • ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΟΡΘΙΑ/DIE STANDING UP, Jacaranda CORREA, Mexico, 2011, 74’
  • ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΜΟΥ/GUI TU LIE CHE/LAST TRAIN HOME, Lixin FAN, Canada, 2009, 87’
  • ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΡΙΝΤΜΑΝ/CAPTURING THE FRIEDMANS, Andrew JARECKI, USA, 2002, 107’
  • ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Ο ΑΛΕΝ/MISSING ALLEN, Christian BAUER, Germany 2001, 92’
  • ΜΑΡΤΣΕΛΑ/MARCELA, Helena TRESTIKOVA, Czech Republic, 2006, 82’
  • ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΑΠΕΝ/EN QUETE DES SOEURS PAPIN/IN SEARCH OF THE PAPIN SISTERS, Claude VENTURA, France, 2000, 94’
  • ΟΙ ΣΚΑΛΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1 - 8 / THE STAIRCASE EPISODES 1 - 8, Jean-Xavier DE LESTRADE, France, 2004, 90’
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΤΡΙΣΙΟ ΓΚΟΥΣΜΑΝ
  • Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΜΕΡΟΣ 1: Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ/LA BATALLA DE CHILE PARTE 1: LA INSURRECCION DE LA BURGUESIA/THE BATTLE OF CHILE PART 1: THE INSURRECTION OF THE BOURGEOISIE, Chile, Cuba, France, 1975, 96’
  • Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΜΕΡΟΣ 2: ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ/LA BATALLA DE CHILE PARTE 2: EL GOLPE DE ESTADO/THE BATTLE OF CHILE PART 2: THE COUP D' ETAT, Chile, Cuba, France, 1976, 88’
  • Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΜΕΡΟΣ 3: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ/LA BATALLA DE CHILE PARTE 3: EL PODER POPULAR/THE BATTLE OF CHILE PART 3: THE POWER OF THE PEOPLE, Chile, Cuba, France, 1978, 78’
  • Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ/LA CRUZ DEL SUR/THE SOUTHERN CROSS, Argentina, 1992, 75’
  • ΧΙΛΗ, Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΝΗΜΗ/CHILE, LA MEMORIA OBSTINADA/ CHILE, OBSTINATE MEMORY, Chile, France, Canada, 1997, 58’
  • Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΝΟΣΕΤ/EL CASO PINOCHET/THE PINOCHET CASE, France, Spain, Belgium, Chile, 2001, 110’
  • ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΑΛΙΕΝΤΕ/SALVADOR ALLENDE, France, Belgium, Germany, Spain, Mexico, Chile, 2004, 100’
  • ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ/NOSTALGIA DE LA LUZ/NOSTALGIA FOR THE LIGHT, Chile, France, Spain, Germany, 2010, 90’
  • ΧΙΛΗ, ΕΝΑΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ/CHILE, UNA GALAXIA DE PROBLEMAS/CHILE, A GALAXY OF PROBLEMS, Chile, 2010, 32’
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
  • ΡΑΜΜΟΣ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ /GRAMMOS, THE MOUNTAIN OF DEFEAT, Γιάννα Ευαγγελίδου, Ελλάδα, 2012, 77’
  • ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/MEET BY CHANCE, Σπύρος Αμοιρόπουλος, Ελλάδα, 2012, 15’
  • ΑΘΗΝΑ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ/ ATHENA EX NIHILO, Φοίβος Κοντογιάννης, Ελλάδα, Greece, 2012, 52’
  • ΜΑΡΙ ΝΑΞΑΚΗ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΗΣ ΔΕΣΙΑΣ/MARIE NAXAKIS, THE ART OF FINGER LACE IN CRETE, Κώστας Νταντινάκης, Ελλάδα, 2012, 87’
  • OST-ORIGINAL SOUNDTRACK, Φάνης Λογοθέτης, Ελλάδα, 2012, 60’
  • ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΧΑΜΗΛΑ/DES DE BAIX/FROM LOW DOWN, Χριστίνα Πιτούλη & Miguel Hilari, Ισπανία, 2012, 27’
  • Ο ΜΑΝΑΒΗΣ/ THE GROCER, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Ελλάδα, 2013, 82’
  • ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΟΙ/ GREAT GREEKS, Ηλίας Ιωσηφίδης, Ελλάδα, 2012, 82’
  • BLACK BOX, Γεράσιμος Ρήγας, Ελλάδα, 2013, 70’
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ/ KATERINA GOGOU- REINSTATING THE DARK SIDE, Αντώνης Μποσκοΐτης, Ελλάδα, 2012, 66’
  • LIVING IN INTERESTING TIMES, Ελισάβετ Λαλουδάκη & Massimo Pizzocaro, Ελλάδα, 2013, 68’
  • ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ/ OUR STOLEN CIRCUS, Χρήστος Πανάγος & Κώστας Μακρινός, Ελλάδα, 2013, 46’
  • ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΛΙΠΟΒΑΤΣ/Α DAY IN THE LIFE OF THANOS LIPOWATZ, Παναγιώτης Κράββαρης, Ελλάδα, 2013, 47’
  • ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ-ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ/PORTRAITS OF TOMORROW: AN UNKNOWN  STUDENT, Μιχάλης Λυκούδης, Ελλάδα, 2012, 26’
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ/FREE KITES, Διαμαντής Παπαδόπουλος, Ελλάδα, 2012, 63’
  • ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ (ΜΙΤΣΙΓΚΑΝ)/HARDSHIPS & BEAUTIES (MITSIGAN), Κίμωνας Τσακίρης, Ελλάδα, Γαλλία, 2013, 58’
  • ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ/VOICES FROM THE GREEK UNDERGROUND, Γιάννης Χαριτίδης, Ελλάδα, 2012, 78’
  • ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΩΝ ΑΟΡΙΩΝ/ THE LITTLE PALACE OF AORIA, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, Ελλάδα, 2012, 24’
  • Η ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΣ ΑΡΕΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ/THE UNFORGETTABLE ARETSOU OF CONSTANTINOPLE, Γρηγόρης Οικονομίδης, Ελλάδα, 2012, 90’
  • ΑΠΛΗΣΤΟΝ ΚΕΡΔΟΣ/GREEDY PROFIT, Γιάννης Καρυπίδης, Ελλάδα, 2012, 69’
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ/DEMOKRATIA,
    THE WAY OF THE CROSS,
    Μάρκος Γκαστίν, Ελλάδα, 2012, 85’
  • ΕΞΑΝΤΑΣ: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ/EXANDAS: CASSANDRA'S TREASURE, Γιώργος Αυγερόπουλος, Ελλάδα, 2012, 58’
  • ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ: Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ/TRACING: THE LIGHTHOUSE OF THE WORLD, Δημήτρης Κιτσικούδης & Κατερίνα Καραγιάννη, Ελλάδα, 2013, 47’
  • ΤΑΞΙΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ - Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥ/GREEK AMERICAN RADICALS - THE UNTOLD STORY, Κώστας Βάκκας, Ελλάδα, 2013, 64’
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΙΩΝΩΝ/CRAFTED BY TIME, Βαγγέλης Ευθυμίου, Ελλάδα, 2013, 48’
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ. ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ TWITTER/#FOLLOWME.EXPLORING TWITTER, Μανώλης Ανδριωτάκης, Ελλάδα, 2013, 33’
  • ANAPARASTASIS: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ (1926-1970)/ANAPARASTASIS: THE LIFE AND WORK OF JANI CHRISTOU (1926-1970), Κωνσταντίνος Ζουλιάτης, Ελλάδα, 2012, 96’
  • ΤΟ ΜΑΣΑΖ/ THE MASSAGE, Λάρα Κρίστεν, Ελλάδα, 2012, 15’
  • CELTMAN, Τζώρτζης Γρηγοράκης, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, 2012, 12’
  • SEEDS OF HOPE, Γιώργος Γκιούλης, Ελλάδα, 2012, 44’
  • SCHOOL-TUBE:ΚΥΘΗΡΑ/SCHOOL-TUBE:KYTHERA, Λευτέρης Χαρίτος, Ελλάδα, 2012, 50’
  • ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ: PHOTOVILLE / VIEW POINT: PHOTOVILLE, Νίκος Πανουτσόπουλος, Ελλάδα, 2013, 33’
  • ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ: Ο ΞΕΝΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΠΟΛΛΑΣ/VIEW POINT: THE STRANGER - YORGOS DEPOLLAS, Σταύρος Ψυλλάκης, Ελλάδα, 2013, 33’
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ/MEETING WITH REMARKABLE PEOPLE - A KICK IN THE TEETH, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Ελλάδα, 2012, 56’
  • ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ - ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ/PORTRAITS OF TOMORROW: DIMITRIS KARATZAS, Κλεώνη Φλέσσα, Ελλάδα, 2012, 27’
  • ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΟΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ STREETS HAVE THEIR OWN STORY TO TELL: PIRAEUS STREET, Λεωνίδας Βαρδαρός, Ελλάδα, 2013, 52’ΩΙ/MORNING, Δημήτρης Βρακάς, Ελλάδα, 2012, 24’
  • ΕΝΘΥΜΙΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/MEMORIES OF THESSALONIKI, Γιώργος Μπότσος, Ελλάδα, 2012, 107’
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ: ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΕΣ ΜΟΥ / STAVROS KOUYOUMTZIS:JUST SAY GOODNIGHT, Τηλέμαχος Κοεμτζόπουλος, Ελλάδα, 2012, 53’
  • ΣΠΟΥΔΗ ΜΝΗΜΗΣ/STUDY OF MEMORY, Τάνια Χατζηγεωργίου, Ελλάδα, 2012, 27’
  • ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΣΙΝΕΜΑ-ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ/DINOS KATSOURIDES: A LIFE LIKE A MOVIE, Ισαβέλλα Μαυράκη, Ελλάδα, 2013, 65’

Δεν υπάρχουν σχόλια: