ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 53ου ΦΚΘ

Με μια λιτή τελετή ανοίγει αυλαία το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στις 20.30 στην ιστορική έδρα του θεσμού, το Ολύμπιον. Μετά την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, θα προβληθεί η πολυσυζητημένη ταινία Άγια Μηχανές του γάλλου σκηνοθέτη Λεός Καράξ.
Το φιλμ που προκάλεσε αίσθηση στο φετινό φεστιβάλ των Καννών (βραβείο Νεότητας) αφηγείται την 24ωρη σουρεαλιστική οδύσσεια του αινιγματικού κυρίου Όσκαρ στους δρόμους ενός ονειρικού Παρισιού, μέσα από ένα διαδοχικό παιχνίδι ρόλων και μεταμορφώσεων. Μια ταινία-(...) στην ανθρώπινη ψυχή και την ελευθερία του σινεμά, ανένταχτη και καθηλωτική, με τον χαμαιλέοντα Ντενί Λαβάν, καθώς και τους Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ και Μισέλ Πικολί σε απρόβλεπτες εμφανίσεις.
Τη μουσική νότα στη βραδιά θα δώσει το μουσικό σχήμα (...) που θα ταξιδέψει το κοινό σε σουίνγκ ρυθμούς, καθώς και η χορευτική ομάδα (...)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: