ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα 9-18 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 14ΟΥ ΦΝΘ

Το πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα, παρουσίασε, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης, παρουσία του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Δ.Σ. του ΦΚΘ Γιάννη Μπουτάρη και των μελών του Δ.Σ. του ΦΚΘ, Αντιδήμαρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρου Πέγκα και Γενικού Διευθυντή TV 100, Φίλιου Στάγκου.
ΕΔΩ:"ΦΝΘ" ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο κ. Μπουτάρης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αρχίζει το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όχι μόνο οικονομική. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Εϊπίδη – το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι δικό του παιδί -, διότι μέσα σε αυτή τη δυσκολία κατάφερε να έχουμε φέτος ένα εξαιρετικό Φεστιβάλ. Η θέση μου ως πρόεδρος του Φεστιβάλ – και δήμαρχος παράλληλα της Θεσσαλονίκης - υπογραμμίζει τη βούληση της πόλης όχι μόνο να κρατήσει, αλλά και να αναδείξει ακόμα περισσότερο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ελπίζουμε πολλά στη συνεισφορά του κ. Εϊπίδη».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Εϊπίδης, ο οποίος, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Φέτος ήταν ίσως η πιο δύσκολη χρονιά. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Εξασφαλίσαμε μια πολύ καλή επιλογή από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ στον κόσμο. Είναι ενδεικτικό ότι είχαμε περίπου 1.700 καταθέσεις ταινιών από όλη την υφήλιο».
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της διοργάνωσης, σημείωσε ότι το 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με μόλις ταινίες, παρακολούθησαν 8.000 θεατές, ενώ πέρυσι, στο 13ο Φεστιβάλ προβλήθηκαν 200 ταινίες και οι θεατές άγγιξαν τους 44.000. «Υπάρχει μια ανοδική πορεία στη συμμετοχή του κοινού όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί και θα μας δώσει το έναυσμα και τον ενθουσιασμό να συνεχίσουμε ακάθεκτοι άσχετα με τις συνθήκες, οικονομικές και μη», είπε και υποσχέθηκε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες το Φεστιβάλ θα συνεχίσει να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις δωρεάν προβολές του 14ου ΦΝΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πέρυσι είχαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση και πως δεν μπορείς να αφήνεις μεγάλες ομάδες του πληθυσμού χωρίς δυνατότητα πρόσβασης.
«Πλέον το φεστιβάλ κατατάσσεται στην 3η θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ευρώπης», υπογράμμισε ο διευθυντής του ΦΚΘ και πρόσθεσε ότι φέτος, στο 14ο ΦΝΘ θα προβληθούν συνολικά 190 ταινίες, εκ των οποίων, περισσότερες από 75, είναι ελληνικές. Και, φυσικά, μια επιλογή από το πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί μέσω των Περιφερειακών Εκδηλώσεων σε 14 πόλεις της Ελλάδας και σε 18 καταστήματα κράτησης. «Η επιτυχία του προγράμματος, που βασίζεται στη συμμετοχή και ανταπόκριση των κρατούμενων, ώθησε το Φεστιβάλ να σκεφτεί την επέκτασή του με μια σειρά συζητήσεων πάνω σε θέματα τεχνικής. Μάλιστα έλληνες δημιουργοί προσφέρθηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς», δήλωσε ο κ. Εϊπίδης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ελληνικά ντοκιμαντέρ, επισημαίνοντας ότι «αγγίζουν μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων και το κάνουν με τρόπο εντυπωσιακό. Τόσο τα θέματα με τα οποία ασχολούνται όσο και η προσέγγισή τους από σκηνοθετική και τεχνική άποψη, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης δημιουργεί ένα πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο μπορούν να συνδιαλέγονται με τη διεθνή αγορά, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν σ’ αυτήν, να συναντήσουν το παγκόσμιο κοινό και να κριθούν από αυτό. Η πρακτική και ηθική υποστήριξη του Φεστιβάλ προς το ελληνικό ντοκιμαντέρ είναι αυτονόητη. Θέλουμε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ να αποτελεί για τον Έλληνα ντοκιμαντερίστα το πιο χρήσιμο βήμα επικοινωνίας με το κοινό, με τους ομότεχνούς του, με τους επαγγελματίες του χώρου».
Μιλώντας για την Αγορά του 14ου ΦΝΘ, ο κ. Εϊπίδης, υπογράμμισε ότι φέτος θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 60 αγοραστές και περισσότερες από 470 ταινίες. Ανάμεσά τους και τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα όπως ARTE, CANAL+, TV KATALUNIA, Al Jazeera, ZDF, STV κ.α. «Η Αγορά μας, πρωτοπορεί γι’ ακόμη μια φορά. Πριν από δύο χρόνια έγινε εξ ολοκλήρου ψηφιακή, ενώ φέτος εμπλουτίζεται με δύο νέες δράσεις: Το τμήμα Ντοκιμαντέρ σε Εξέλιξη το οποίο εγκαινιάζεται με 12 ντοκιμαντέρ που βρίσκονται στο στάδιο πριν από την ολοκλήρωση και τα Μυστικά της Αγοράς, μια σειρά διαλέξεων από διακεκριμένους επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού στερεώματος. Φέτος θα έχουμε την τιμή να το εγκαινιάσουμε με την Άλι Ντερκς, Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, που είναι οι Κάννες του Ντοκιμαντέρ, ενώ θα συμμετάσχουν ακόμη ο διανομέας Γιαν Ρόφεκαμπ και ο Καναδός παραγωγός Πίτερ Γουιντόνικ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Εϊπίδης.
Στη συνέχεια, ανακοίνωσε άλλη μια καινοτομία του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: «Η διάθεση του Φεστιβάλ να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες είναι γνωστή. Στη φετινή διοργάνωση, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης παρουσιάζοντας την πρώτη εφαρμογή του Φεστιβάλ για κινητό τηλέφωνο, η οποία παρέχεται δωρεάν. Μέσα απ’ αυτήν ο χρήστης μπορεί να δει το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο», τόνισε ο διευθυντής του ΦΚΘ.
Παρουσιάζοντας το Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε ταυτόχρονη μετάδοση, ο κ. Εϊπίδης επεσήμανε ότι «οι ταινίες της ζώνης των 8.30 στο Ολύμπιον θα μεταδίδονται ταυτόχρονα σε 5 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNET, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Η επιστημονική υποστήριξη του εγχειρήματος, στη ζωντανή μετάδοση μέρους του προγράμματος του φεστιβάλ (live streaming) σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, θα γίνει από το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του ΑΠΘ υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γιώργου Παπανικολάου, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια».
Αμέσως μετά ο κ. Εϊπίδης ευχαρίστησε τους χορηγούς της διοργάνωσης και όλους όσοι «συμπαραστέκονται στο Φεστιβάλ σε αυτή την τεράστια προσπάθεια σε δύσκολους καιρούς: Το Δήμο Θεσσαλονίκης και προσωπικά το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDIA – καθώς χάρη στα ευρωπαϊκά προγράμματα εξασφαλίσαμε το 70% της χρηματοδότησης του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτό – την ΕΡΤ και την ΕΡΤ-3, τη Βουλή Τηλεόραση, την Aegean Airlines, το Attrattivo και την 3Ε, το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, καθώς και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας».Επίσης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, που εργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης και κ. Ηλία Κανέλλη που αφιλοκερδώς ανέλαβε τη Διεύθυνση Σύνταξης της εφημερίδας του Φεστιβάλ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό του φεστιβάλ, ο κ. Ειπίδης, εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ανέρχεται στα 700.000 ευρώ, εκ των οποίων, 400.000 καλύπτονται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, 100.000 από το πρόγραμμα MEDIA, 43.000 από την ΕΡΤ, 10.000 από τον ΕΟΤ και 15.000 από την Aegean σε εισιτήρια. Το υπόλοιπο ποσό, των 132.000 ευρώ, αναμένεται, όπως σημείωσε ο κ. Εϊπίδης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. «Προσπαθούμε να μην επιβαρύνουμε τον εθνικό προϋπολογισμό, να διατηρήσουμε την ποιότητα και το κύρος του Φεστιβάλ, να μην προδώσουμε τις προσδοκίες του κοινού και σε καμία περίπτωση να μην διακινδυνεύσουμε τη συνέχιση μιας ιστορίας 53 ετών», είπε ο διευθυντής του ΦΚΘ.
Αναφερόμενος στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Εϊπίδης επεσήμανε: «Το Φεστιβάλ θα συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή της πόλης και με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Πρόταση του Φεστιβάλ είναι η ίδρυση της Ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης, η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά την κινηματογραφική παιδεία. Η Ταινιοθήκη θα λειτουργεί όλο το χρόνο στον Παύλο Ζάννα. Έχουν εξασφαλιστεί 1.500 ταινίες, ο κορμός της ταινιοθήκης, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για βιβλιοθήκη. Αυτή τη στιγμή είναι όλα σε επίπεδο προγραμματισμού, σε συνεργασία και με Δήμο Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να λειτουργήσει το φθινόπωρο με τη νέα κινηματογραφική σεζόν».

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
・ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ, Ισπανία, 2011, 69 '
・ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ,Καναδάς, 2011, 99 '
・ ΜΠΙΠ!, Γαλλία, 2011, 62 '
・ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, Καναδάς, 2011, 80 '
・ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, Ινδία, 2011, 53 '
・ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΕΞ, ΗΠΑ, 2011, 73 '
・ ΕΙΔΙΚΗ ΠΤΗΣΗ, Ελβετία, 2011, 103 '
・ ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ (ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ, Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ), Γαλλία, 2011, 84'
・ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ, Βέλγιο, το 2011, 52 '
・ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, , Γερμανία, Καναδάς, Ελβετία, Γαλλία, 2011, 92 '
・ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ, , Ιράν, 2011, 75 '
・ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, Γαλλία, 2011, 88 '
・ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, Στέλιος Κούλογλου, Ελλάδα, 2012, 100 '
・ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΗΠΑ, 2011, 95 '

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΓΚΑΕΛ , Ισπανία, 2011, 65 '
・ ΟΥΤΕ ΚΟΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΠΕΤΣΑ: ΜΙΑ ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ ΕΝ ΠΛΩ, Ισλανδία, 2011, 48 '
・ ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ , Ρωσία, 2011, 99 '
・ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, τον Καναδά, την Κούβα, Ιταλία, 2011, 71 '
・ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ, Αυστρία, Γερμανία, 2011, 119 '
・ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ, Ιράν, 2011, 52 '
・ ΚΑΝΙΚΟΥΛΑ, Μεξικό, 2011, 65 '

ΜΟΥΣΙΚΗ
・ Η ΣΕΛΙ ΡΑΙΤ «ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ 'ΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ», ΗΠΑ, 2011, 96'
・ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΗΠΑ, 2011, 87 '
・ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ ΤΥΜΠΑΝΩΝ, ΗΠΑ, 2011, 88 '
・ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, Ολλανδία, 2011, 86 '
・ ΩΡΑ, Καναδάς, 2011, 15 '
・ Ο ΠΟΛ ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΗΠΑ, 2011, 84'
・ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΣΙΚΕΛΙΑ: Σικελία, Πάνος Καρκανεβάτος, Ελλάδα, 2012, 49 '

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
・ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΝΟΣ ΞΕΝΟΥ, Βέλγιο, 2011, 51 '
・ Η ΓΡΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΣΑ, Γαλλία, 2011, 54 '
・ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ, Σουηδία, 2011, 14 '
・ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑΓΙΑΚΑ, Ιταλία, 2011, 64 '
・ ΜΕ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΑΓΑΠΗ, ΚΑΡΟΛΙΝ, Σουηδία, 2011, 70 '
・ ΚΑΛΒΕ, Ηνωμένο Βασίλειο, 2011, 86 '
・ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΟΚ ΣΤΑΡ, Καναδά, το 2012, 85 '
・ ΣΑΓΙΟΜΙ, Ελλάδα, 2011, 56 '
・ ΚΑΤΙΝΟΥΛΑ, Ελλάδα, 2012, 47 '
・ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕ, Ελλάδα, Γερμανία, 2012, 63 '
・ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΨΑΡΑΣ, Ελλάδα, 2011, 37 '
・ ΜΕ ΛΕΝΕ ΣΤΕΛΙΟ, Γιάννης Κασπίρης, Ελλάδα, 2011, 47 '
・ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Ελλάδα, 2012, 29 '
・ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΟΡΘΙΑ, Κορέα, Μεξικό, 2011, 74 '

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
・ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΠΑΤΛΕΡ, Χιλή, 2011, 70 '
・ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ, Γαλλία, 2011, 78 '
・ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΛΑΓΚ, 2011, 52 '
・ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΒΙΝΓΚ, ΗΠΑ, 2011, 77 '
・ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, Ισραήλ, Γερμανία, 2011, 80 '
・ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ, Κύπρος, 2011, 100 '
・ ΠΕΝΤΕ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Γαλλία, 2011, 90 '
・ ΕΚΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, Ελλάδα, 2012, 72 '

ΜΙΚΡΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ
・ Η ΟΥΣΙΑ, Martin Witz, Ελβετία, 2011, 89 '
・ ΚΟΡΗ, Χιλή, 2011, 84 '
・ ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ ΓΙΟΣ, Καναδάς, 2011, 78 '
・ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Πολωνία, Γερμανία, 2011, 76 '
・ ΙΤΑΛΙΑ, ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ Ή ΠΑΡΑΤΑ ΤΗΝ, Ιταλία, Γερμανία, 2011, 75 '
・ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, Ιράκ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 2011, 86 '
・ Η ΑΥΓΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ, Νότια Αφρική, 2011, 60 '
・ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ 3, ΗΠΑ, 2011, 122 '
・ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, Ολλανδία, 2011, 86 '
・ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Φινλανδία, 2011, 87 '
・ ΑΛΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Αυστραλία, 2011, 70 '
・ ΠΑΠΙΡΟΣΕΝ, Αργεντινή, 2011, 74 '
・ Ο ΜΠΕΝΓΚΑΛΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, ΗΠΑ, Ινδία, 2011, 91 '
・ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ, ΗΠΑ, 2011, 65 '
・ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, Σουηδία, 2011, 93 '
・ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ, Ολλανδία, 2011, 18 '
・ 66 ΜΗΝΕΣ, Ηνωμένο Βασίλειο, 2011, 85 '
・ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ, ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, 2011, 105 '
・ ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ, Χιλή, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, 2010, 90 '
・ ΤΡΑΝΣ, ΗΠΑ, 2012, 93 '
・ ΚΡΙΣΙΣ, Ελλάδα, 2011, 62 '
・ ΒΟΥΒΗ ΑΒΑΝΑ, Γαλλία, 2011, 61 '
・ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΗΠΑ, 2011, 70 '
・ ΛΙΟΝΤΑΡΙΣΙΕΣ ΨΥΧΕΣ, Ιταλία, Ισπανία, 2012, 75 '
・ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ, Μάικ Μπέκαμ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, 2012, 75 '
・ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, Ελλάδα, 2012, 87 '
・ 100, Ελλάδα, 2012, 61 '
・ EΝΚΑΡΝΤΙΑ, Η ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ, Ελλάδα, 2012, 80 '
・ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, Ελλάδα, 2012, 70 '
・ ΛΕΥΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, Ηνωμένο Βασίλειο, 2011, 34 '
・ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, 2011, 59 '

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
・ ΞΗΡΑΣΙΑ, Μεξικό, 2011, 84 '
・ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΟΥΝΟ, ΗΠΑ, 2011, 95 '
・ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΟΥΝΟ, ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΗ, Κολομβία, Βολιβία, ΗΠΑ, 2011, 90 '
・ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ, Ισλανδία, 2011, 90 '
・ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, ΗΠΑ, Ισπανία, 2010, 60 '
・ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΑΜΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, 2011, 95 '
・ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΦΩΣ, Νορβηγία, 2011, 25 '
・ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΑ, Ολλανδία, 2011, 77 '
・ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΜ, Πολωνία, 2010, 63 '
・ ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ!, Γερμανία, Ολλανδία, Αργεντινή, Χιλή, 2011, 104 '
・ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΗΠΑ, 2011, 101 '
・ ΠΙΚΡΟΙ ΣΠΟΡΟΙ, ΗΠΑ, Ινδία, 2011, 88 '
・ PERAH ISTAR, Ελλάδα, 2012, 60 '
・ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ, ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, Ελλάδα, 2011, 19 '
・ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, Γερμανία, ΗΠΑ, 2011, 98 '
・ ΓΑΥΔΟΣ. ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ, Ελλάδα, 2012, 93 '
・ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ, Ελλάδα, 2012, 115 '

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
・ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙ, Δανία, 2011, 15 '
・ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, Δανία, 2011, 18 '
・ ΕΓΩ ΚΙ Η ΔΙΔΥΜΗ ΜΟΥ, Δανία, 2011, 20 '
・ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ, Δανία, 2011, 21 '
・ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ, Ελλάδα, 2011, 31 '

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΖΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
・ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ, Δανία, 2011, 93 '
・ ΜΙΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, Δανία, 2011, 71 '
・ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, Δανία, 2011, 84 '
・ ΟΙ ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ, Δανία, 2011, 59 '
・ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΜΟΥΡΑΙ, Δανία, 2011, 58 '
・ ΕΡΩΤΟΜΑΝΗΣ, Δανία, 2011, 82 '
・ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΧΟΡΕΥΤΗΣ, Δανία, 2011, 84 '
・ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΕΤΑΩ, Σουηδία, Δανία, 2011, 88 '

ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΑΣΕΙΣ
・ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ, Ρουμανία, 2011, 62 '
・ ΝΟΟΣΦΑΙΡΑ, Ρουμανία, 2011, 55 '
・ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ, Ρουμανία, το 2011, 53 '
・ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Τουρκία, 2011, 87 '
・ Ο ΓΚΡΙΝΓΚΟ, Σερβία, τη Βραζιλία, 2011, 90 '
・ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ, Κροατία, 2011, 75 '

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ
・ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, Ελλάδα, Μεγ. Βρετανία, 2012, 83 '
・ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΡΙΟ, Ελλάδα, Γαλλία, 1998, 70 '
・ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ, ΜΙΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, Ελλάδα, Γαλλία, 27'
・ ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΑΡΟΦ, Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, Ελλάδα, Γερμανία, 2006, 52 '
・ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ, Ελλάδα, Γαλλία, 2006, 57'
・ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΣΑΛ, Ελλάδα, Γαλλία, 2007, 55 '

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΓΙΑΛ ΣΙΒΑΝ
・ ΙΖΚΟΡ, ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, Γαλλία, Ισραήλ, 1990, 97 '
・ ΑΚΑΜΠΑΤ-ΤΖΑΜΠΕΡ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ, Γαλλία, 1987, 81 '
・ Ο ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΑΣ, ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, 1999, 128 '
・ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, Γερμανία, Γαλλία, 2004, 89 '
・ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ 181: ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ-ΙΣΡΑΗΛ (ΒΟΡΡΑΣ), Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, 2003, 85 '
・ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ 181: ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ-ΙΣΡΑΗΛ (ΝΟΤΟΣ), Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, 2003, 85 '
・ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ 181: ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ-ΙΣΡΑΗΛ (ΚΕΝΤΡΟ), Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, 2003, 104 '
・ ΓΙΑΦΑ, Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, Ισραήλ, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, 2009, 88 '
・ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙNΟ - ΜΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, Γαλλία, 2012, 123 '

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» - ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΑΓΓΙΩΛΗΣ
・ CINEASTES, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Ελλάδα, 2011, 60 '
・ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΓΟΝΕ, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Ελλάδα, 2011, 59 '
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Ελλάδα, 2011, 49 '
・ ΤΡΑΝΣΜΙΝΤΙΑ, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Ελλάδα, 2011, 59 '

«ΝΤΟΚΒΙΛ»
・ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ 11, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, Καλλιόπη Λεγάκη, Ελλάδα, 2011, 47 '
・ ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ, ΑΘΗΝΑ, Άγγελος Κοβότσος & Νατάσσα Ξύδη, Ελλάδα, 2011, 45 '
・ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΘΗΝΑ, Κατερίνα Πατρώνη, Ελλάδα, 2011, 47 '
・ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 280, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Γιάννης Μισουρίδης, Ελλάδα, 2011, 46 '

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
・ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΟΥΜ, Ευγένιος Ιωάννου, Κύπρος, 2011, 18 '
・ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, Χρήστος Χουλιάρας, Ελλάδα, 2011, 79 '
・ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ, Νίκος Σκαρέντζος, Ελλάδα, 2011, 81 '
・ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ, Μανώλης Δημελλάς, Ελλάδα, 2011, 45 '
・ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ, Χρίστος Γεωργίου, Ελλάδα, Μεγ. Βρετανία, 2011, 48 '
・ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ, Μαρία Γιαννούλη, Ελλάδα, 2011, 33 '
・ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΩΝ, Χάρης Ραφτογιάννης, Ελλάδα, 2011, 45 '
・ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΡΟΥΝΙΩΝ, Γιάννης Μισουρίδης, Ελλάδα, 2011, 45 '
・ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, Ηλίας Ιωσηφίδης, Ελλάδα, 2011, 97 '
・ ΕΒΡΟΣ, Η ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ, Χρόνης Πεχλιβανίδης, Ελλάδα, 2011, 90 '
・ Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ, Φοίβη Φρονίστα, Ελλάδα, ΗΠΑ, 2011, 26
・ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ, Γιώργος Κεραμιδιώτης, Ελλάδα, 2011, 100 '
・ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ, Κώστας Νταντινάκης, Ελλάδα, 2011, 50 '
・ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ, Στέφανος Μονδέλος, Ελλάδα, 2011, 29 '
・ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, Ελλάδα, 2011, 33 '
・ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΝ ΟΣΤΡΑΚΟΝ, Νίκος Αλευράς, Ελλάδα, 2010, 22 '
・ 155 ΣΟΛΝΤ, Γιώργος Παντελεάκης, Ελλάδα, 2012, 65 '
・ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, Χρ Γιώργος. Ζέρβας, Ελλάδα, 2012, 68 '
・ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Ε.Χ. ΓΟΝΑΤΑ, Εύα Στεφανή, Ελλάδα, 2012, 39 '
・ ΑΝΑΜΕΣΑ, Γεωργία Σαλαμπάση, Ελλάδα, 2011, 21 '
・ ΤΑΝΓΚΟ-ΧΑΣΑΠΙΚΟ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ,, Ελλάδα, Αργεντινή, 2011, 32 '
・ ΣΚΑΛΩΣΙΑ, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Ελλάδα, 2012, 6 '
・ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, Στέφανος Κακαβούλης, Ελλάδα, 2011, 73 '
・ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Χάρης Ξυδιάς, Ελλάδα, 2012, 56 '
・ ΤΟΥΜΠΙ, ΟΡ ΝΟΤ ΤΟΥΜΠΙ, Νίκος Θωμόπουλος, Ελλάδα, Γαλλία, 2010, 55 '
・ ΔΕ ΑΟΥΤΚΑΣΤΣ, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ελλάδα, Γκάνα, 2011, 59 '
・ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, Κώστας Σταματόπουλος, Ελλάδα, 2010, 25 '
・ ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ, Πάνος Α. Θωμαΐδης, Ελλάδα, 2012, 27 '
・ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΟΖΑ, Νίκος Θεοδοσίου, Ελλάδα, 2012, 55 '
・ ΝΟΥΡ ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, Νίκος Σούλης, Ελλάδα, 2012, 75 '
・ ΠΑΡΕ ΤΑ ΔΩΡΑ, Λευτέρης Ξανθόπουλος, Ελλάδα, 2011, 52 '
・ ΜΙΚΡΟΠΟΛΕΙΣ-ΕΚΑΛΗ - ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ, Γιάννης Μισουρίδης, Ελλάδα, 2011, 28 '
・ ΜΙΚΡΟΠΟΛΕΙΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ - Ο ΦΡΑΧΤΗΣ, Περσεφόνη Μήλιου, Ελλάδα, 2011, 29 '
・ ΜΙΚΡΟΠΟΛΕΙΣ-ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, Θωμάς Κιάος, Ελλάδα, 2011, 28 '
・ ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΤΗ, Σπύρος Τσιφτσής, Ελλάδα, 2010, 50 '
・ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ, Αλίντα Δημητρίου, Ελλάδα, 2011.120'
・ ΓΚΡΗΚ ΤΑΟΥΝ - ΝΙΟΥ ΕΝΚΛΑΝΤ, Νίκος Πανουτσόπουλος, Ελλάδα, 2011, 56 '
・ 25ΟΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ, Χρύσα Τζελέπη & Τάνια Χατζηγεωργίου, Ελλάδα, 2012, 70 '
・ ΤΟΞΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Όμηρος Ευαγγελινός, Ελλάδα, 2012, 54 '
・ Η ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ, Μορτέζα Τζαφαρί, Ελλάδα, 2012, 15 '
・ ΜΕΓΑΡΟ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ, Χρήστος Καλλίτσης, Ελλάδα, 2012, 3 '
・ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ!, Σεραφείμ Ντούσιας, Ελλάδα, Μεγ. Βρετανία, 2012, 92 '

Δεν υπάρχουν σχόλια: