ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"ΦΝΘ" - ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟ "ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ"...

Χαστούκι εξευτελισμού και γροθιά στο στομάχι ήταν το ντοκιμαντέρ "Παγωμένος Χρόνος" χθες που προβλήθηκε στην αίθουσα "Μαρκετάκη", του Μακεδόνα Ηλία Ιωσηφίδη. Για την τραγωδία της Κύπρου και το εθνοπροδωτικό σκουπιδαριό των Ελλήνων(;) βρωμο-πολιτικών οι οποίοι το χειρίστηκαν.
Σε αυστηρά ντοκιμαντεριστικούς, και όχι ιστορικούς ρυθμούς, όπως πολύ σωστά τόνισε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο διάλογο που ακολούθησε μετά την προβολή, η κάμερα καταγράφει παλιές φωτογραφίες και προσωπικές μαρτυρίες επιζώντων των 18χρονων και 20χρονων Ελλήνων στρατιωτών-ηρώων της εποχής εκείνης, που πήραν μέρος στον πόλεμο, και οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στο έλεος του θεού και της μοίρας τους, τόσο στις πολεμικές επιχειρήσεις, όσο και στον μετέπειτα πολιτικό τους βίο, από το πολιτικό αληταριό, κυρίως μετά τη μεταπολίτευση, των "βολεμένων Καραμανλήδων" και των "Επιβητώρων Παπανδρέιδων".Αλλά και των ελεεινών "τσιπροφαινομένων", της "τσατσοπαπαρήγας", των δωσιλόγων της προδοτικής Βουλής των "Μνημονίων" του χουντικού πρωθυπουργού "Ανδρουτσόπουλου Β' ", αφού η υπόθεση κρατάει ακόμα, δεν κλείνει, όσο δεν ανοίγει και ο περιβόητος "Φάκελος της Κύπρου", παρότι έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε, και δεν υπάρχει καμία δέσμευση, από κανένα μυστικό κώδικα και καμιά ελληνική ή παγκόσμια νομοθεσία.
Ο φάκελος της Κύπρου δεν ανοίγει γιατί οι προδότες της κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσά μας, και γιατί κάποιοι από αυτούς στρογγυλοκάθονται ή στρογγυλοκάθισαν πρόσφατα στα έδρανα της "Βολής" εθνοσωτήρες, στην Ελλάδα και την Κύπρο, παχυλοαμείβονται από το αίμα και τους φόρους που πλήρωσαν, πληρώνουν ακόμα, σήμερα, οι επιζώντες του Εκστρατευτικού σώματος της Ελληνικής τραγωδίας της Κύπρου. Αλλά και όλοι εμείς.
Πικρία, αγανάκτηση, μα και τρόμο προξενούν για την κατάντια του Ελληνικού Στρατού οι αφηγήσεις του ίδιου του στρατηγού ο οποίος ηγήθηκε του Πολέμου εκείνου, ενώ στο κομμάτι των "Αγνοουμένων" η μαύρη τρύπα των 401 στρατιωτών και πολιτών, τα "13 Περιστέρια", θα αποτελούν απεχθή ντροπή για την Ελληνική εξωτερική πολιτική, την ΕΥΠ, και τη διπλωματία, όσο υπάρχει Ελληνικό κράτος, Ελληνικό Έθνος.
Το ντοκιμαντέρ δεν συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα -κρίμα, θα έπαιρνε το πρώτο βραβείο, είναι ένα ντοκιμαντέρ για σεμινάριο κινηματογραφικών σχολών- λόγω προβολής του σε άλλο ελληνικό φεστιβάλ, μπορούσε όμως να κάνει την πρεμιέρα του φετινού "ΦΝΘ", στη θέση εκείνης της ηλιθίας σούπας των "Αγανακτισμένων" που επιλέχθηκε.
Με αυτό το ντοκιμαντέρ, το "Παγωμένος Χρόνος", το "ΦΝΘ" έχασε και μια μοναδική ευκαιρία στην ιστορία του πιθανώς, να τιμήσει αυτά τα παιδιά, τους επιζώντες στρατιώτες μαχητές και ήρωες της "Κύπρου", μια και η Ελληνική Πολιτεία ακόμα δεν τους... ανακάλυψε, τους έχει κι αυτούς αγνοουμένους όπως ολόκληρο τον "Φάκελλο της Κύπρου", τους "401", και τα "13 Περιστέρια".
Τελευταίο, όσοι αγοράζετε τουρκικά λεμόνια από τα υπέρ-καταστήματα και την άθλια συναλλαγή μεταξύ των Ελλήνων εμπόρων και των "αδελφών" τους Τούρκων, βλέποντας το ντοκιμαντέρ "Παγωμένος Χρόνος" σας περιμένει μια σοκαριστική έκπληξη, δεν θα σας την πούμε, έτσι για να σας λαμπικάρει το μυαλό, και να σας ξυπνήσει από την αποχαύνωση, τον λήθαργο και την ωχαδερφίστικη παραλυσία που σας οδήγησαν τα τελευταία 40 χρόνια, οι βρωμο-πολιτικοί μας.

" ΓΚΡΗΚ ΤΑΟΥΝ - ΝΙΟΥ ΕΝΚΛΑΝΤ "

Είναι ένα από τα επεισόδια τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ, καλογυρισμένο και καλοστημένο, το οποίο εκτός των άλλων, δραστηριότητες αμερικανοελλήνων της ομοιογένειάς μας στις ΗΠΑ, αποδεικνύει περίτρανα και την νέα ορολογία που καθιερώσαμε εμείς, η εφημερίδα μας, για την "Ομοιογένεια" και όχι "Ομογένεια", των "Αμερικανοελλήνων" και όχι "Ελληνοαμερικανών", των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: