ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.
Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ (Translate)

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

Νέος Πρόεδρος του φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Σμαραγδής: Ο νέος Πρόεδρος του ακέφαλου μέχρρι τώρα φεστιβάλ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του υπουργού πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, να μεταπηδήσω από την θέση του αντιπροέδρου στην θέση του προέδρου, για τον επιπρόσθετο λόγο και επιθυμία του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη, που εκτιμώ και μας συνδέουν πολλά. Όπως έπραξα σαν αντιπρόεδρος έτσι και τώρα από την θέση του προέδρου, δηλώνω πως στην διάρκεια της θητείας μου, δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να προβληθεί κανένα δικό μου έργο στο Φεστιβάλ και θα το υπηρετήσω εντελώς άμισθα".
Μπράβο κύριε Γιάννη. Μένει να δούμε, αν θα τηρήσεις, και κατά γράμμα, αυτά που λες. Όσο για τον παραιτηθέντα πρόεδρο, τον δήμαραχο των... Σκοπίων... Ε, δεν έχασ' η πόλη ένα κρεμμύδι, σίγουρα. Μας απάλλαξε και από τις παραζαλισμένες ατάκες του, όταν άρπαζε το μικρόφωνο, και νόμιζε ότι ήταν... ποτήρι!.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: